Smaka av med salt och tillsätt gräslöken. Klassiskt ogott. Kokasparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, sockeroch salt, det tar ca 5 minuter. Vispa sammanäggulor, citronjuiceoch vatten över svag värme tills krämentjocknatoch är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varmasmältasmöret i omgångar under vispning. Krydda rödingenmed salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 12 vitasparrisar. 1 citron saft och skal av. 2 msksocker. 3 äggulor. 3 mskcitronjuice. 300 g smältsmör 50 gradigt. 4 rödingfiléer à 150 g delade 1 gång. Sparris12vitasparrisar 1 citron saft och skal av 2 msksocker salt vatten. Gräslökshollandaise3äggulor 3 mskcitronjuice 300 g smältsmör 50 gradigt salt 1 dl gräslök, finskuren. Röding4rödingfiléer à 150 g delade 1 gång salt
nedre delen av den gröna sparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutomknoppen) då det kan vara lite beskt
Vitsparrissmakar ungefär som grön sparris, men ändå inte. Skala sparrisenmed en potatisskalare. Jag tycker bättre om den gröna, men den här somriga förrätten är det verkligen inget fel på
Men det måste vara den stora fina vitasparrisen. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer migmed en sparrisförrätt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.