Krydda rödingenmed salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Smaksätt med salt & vitpeppar. Skala sparrisenmed en potatisskalare, gärna lite mer än du tror. Häll upp soppan i en soppskål och servera gärna med en matsked stenbitsrom och lite klippt gräslök
zest och saft av ½ citron. flingsalt och nymald svartpeppar. 500 g färsk grön sparris. 1 liten knippa gräslök, finhackad 1 liten knippa gräslök, finhackad (cirka 1/2 dl)
Smaka av med salt och tillsätt gräslöken. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning. Krydda rödingenmed salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 12 vitasparrisar. 1 citron saft och skal av. 1 dl gräslök, finskuren. 4 rödingfiléer à 150 g delade 1 gång. Sparris12vitasparrisar 1 citron saft och skal av 2 msk socker salt vatten. Gräslökshollandaise3 äggulor 3 msk citronjuice 300 g smält smör 50 gradigt salt 1 dl gräslök, finskuren. Röding4rödingfiléer à 150 g delade 1 gång salt
Servera sparrisenmedsparrisskum, örtolja samt rädisor och toppa med löjrom och dill. Nästa gång vi gör rätten kommer vi testa att servera sparrisenmed mer av det goda sparrisskummet samt toppa med sidfläsk eller bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.