Rödbetsbiffar
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g rödbetor (ca 500g skalad vikt)
  • 3 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  • matfett att steka iSkala rödbetorna och riv dem på de stora hålen på ett rivjärn eller i en matberedare/hushållsassistent. Vispa ihop ägg med majsstärkelse, lökpulver, torkad timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Låt smeten vila några minuter och blanda sedan i rödbetsrivet.Värm matfett i en stekpanna och klicka i hälften av rödbetssmeten till fyra biffar. Ta även med lite av vätskan i botten av skålen til varje biff. Forma biffarna runda med hjälp av en stekspade och fös in vätskan som sipprar ut. Stek tills biffarna lossnar från pannan och börjar stelna i botten. Vänd på dem och stek klart på andra sidan. Lägg över på en tallrik eller skärbräda i plast. Upprepa proceduren med de sista fyra biffarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.