150 g
jäst 40 g margarin 3 dl mjölk 0,5 dl brödsirap 1 tsk salt 1 msk brödkryddor 10 dl rågsikt 1 dl russinSmält smör. Häll i mjölken och värm tills dess att det är fingervarmt. Smula jästen och blanda med degspadet. Blanda i resterande ingredienser, ta mjölet sist och arbeta till en smidig deg. Jäs 30 minuter. Arbeta degen ordentligt. Forma bullar, ca 20 stycken. Lägg på bakpapper, jäs ca 30 minuter. Pensla med smält smör, grädda i ca 10 minuter i 225 grader.
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Skär skåror i brödet, pensla med vatten och strö på vallmofrön eller havregryn. Lägg 3 bullar på var sin plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Ställ in plåten, med bakduk och allt, i frysen. Täck med bakduk och låt bröden jäsa färdigt på dragfri plats ca 25 minuter. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt tina medan ugnen blir varm (225 grader)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.