Matbröd

Matbröd

  • 52 Recept
Rågbullar

Rågbullar

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner ägg, salt, farinsocker och sirapen. Arbeta ihop degen med mjölet tills den släpper kanterna bra
Grahamsbullar med linfrö och russin

Grahamsbullar med linfrö och russin

Den vätska som blir kvar efter att man har hällt av fil, eller yoghurt, kallas vassle, och den passar perfekt att använda som degspad när man bakar bröd
Rågsiktsbullar med russin

Rågsiktsbullar med russin

50 g jäst. 140 g margarin. 13 dl mjölk. 10,5 dl brödsirap. 11 tsk salt. 11 msk brödkryddor. 110 dl rågsikt. 11 dl russin
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Häll rågmjölet i en bunke. Koka upp 2  1/2 dl vatten och häll det över mjölet. Rör om och låt kallna, det tar cirka 1 timme
Karolinas lata sommarfrallor

Karolinas lata sommarfrallor

Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Lantfrallor med graham och sesamfrö

Lantfrallor med graham och sesamfrö

Vad går upp mot att ge sig ut på slingrande grusvägar kantade av Småländska stenmurar, packa upp en matsäck i solen på en solvarm sten
Solros & russin frallor

Solros & russin frallor

Igår fick ni recept på limpor, men ibland vill man ha frallor också och då valde jag en annan smak på dem
Julfrallor med must och russin

Julfrallor med must och russin

Tänk att det redan är luciadagen. Det känns som om tiden springer iväg. Vi ska inte titta på något luciatåg idag, eftersom vi var på en fantastisk luciakonsert, framförd av sång och pianoakademin, i klosterkyrkan igår kväll
Fröknäcke

Fröknäcke

Gör så härSätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke