Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Skär skåror i brödet, pensla med vatten och strö på vallmofrön eller havregryn. Lägg 3 bullar på var sin plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Ställ in plåten, med bakduk och allt, i frysen. Täck med bakduk och låt bröden jäsa färdigt på dragfri plats ca 25 minuter. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt tina medan ugnen blir varm (225 grader)
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Peter 9 Linnéa 9russin och solrosAnnons. 9russin och. Var på bok- och biblioteksmässan i torsdags och fick en surdeg av martin som gör bloggen pain de martin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.