Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar litetid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Vänd ner litebladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme iolivoljani en stekpanna
400 g skalade räkor. 4 st portionerris. 2 st stjälkar citrongräs. 5 cm ingefära. 1 st röd chili. 5 st vitlöksklyftor. 1 knippe salladslök. 400 kokosmjölk. 3 msk fisksås. 2 st lime
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. frysta räkor. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Smaka av medvitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas medväldigt koncentrerad smak. Det sista du gör precisinnanservering är att lägga iräkornai såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.