Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlök och chili och sedan kyla den
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Smaka av med salt och ev. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
nachostacokryddaost (gärna Norrglimt, alltså fd Krutrök)avocadocitroncreme fraichesweet chilisalt och peppar(jag tog ingen vitlök)räkorLäg ut nachos på ett bakplåtspapper
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera medvitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. 250 g räkor (färska skalade eller räkor i lag). ½ vitlök (ca 3 klyftor). 15 ml räkspad från färdigskalade räkor
Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 1 vitlöksklyfta. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.