Viktväktarrecept

  • 105 Recept

Potatissallad

Koka poatisen. Dela dem i bitar. Ansa ärterna, dela dem i sneda bitar och förväll ca 2 min. Dela tomaterna i halvor

Spenat- och tomatpaj

Rör ihop pajdegen. tryck ut degen i en pajform. Nagga med gaffel och sätt in i kylen. Hacka lök och vitlök

Mumsig pastasallad

Skölj paprika och ruccola, strimla paprika och tomaterna. Värm crème fraichen och blanda i kräftstjärtar och kryddor, låt allt bli varmt

Laxrullader med färskost och räkor

Passera keson genom en sil ner i en skål och blanda i färskosten. Rör i grovhackade räkor, hackad gräslök, rivet citronskal och nymalen svartpeppar

Kryddiga färsspett

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman färs, ägg, potatismjöl, vatten, finhackad persilja, sambal oelek, koriander och 1/2 tsk spiskummin

Tzatsiki (vv)

Blanda allt i en skål 1 burk matlagningsyoghurt. 1 riven gurka. 1-3 vitlöksklyftor. 1 burk mager kesella. Salt

Pizzabotten

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt ingredienser arbeta ihop till smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min

Mandelpotatis och grekisk röra

Dela mandelpotatisen i halvor, paprikan i bitar och lök i klyftor. Lägg potatis och grönsaker i en långpanna

Fredagsfavvo med Kräftstjärtar

1. Hacka lök , strimla purjolöken och hacka paprikan. 2. Fräs hacket i smör i en kastrull på medelstark värme

Cajunpotatis

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär potatisen i 8 klyftor vardera och koka dem 5 min i lättsaltat vatten. Häll av och strö över cajunkryddan alt

Grönsaksterrin med örtsås

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång 1½ liters ugnsform med bakplåtspapper. Mixa grönsakerna en och en och blanda i 1 ägg samt örtsalt och peppar till varje grönsak

Pasta, räkor och vitlöksost

Koka pasta enligt förpackningens beskrivning. Skölj och strimla purjolöken, skiva champinjonerna. Fräs purjon, svampen och majsen tills det mjuknat och vätskan från svampen är borta

Dillkött

Dela köttet i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en gryta och häll på kockande vatten så att det precis täcker köttet

Potatissallad med skinka

Koka potatisen mjuk i rikligt med saltat vatten, 20-30 min. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär den i stora tärningar

Jambalaya

Skär kycklingen i strimlor, hacka skinka, lök och vitlök. Skär selleri, morot och paprika i skivor eller strimlor

Svamp- och makaronigratäng

Koka makaronerna. Skala och hacka löken. Tärna skinkan. Låt kantareller och champinjoner rinna av. Smält margarinet i en panna

Räkor i kokosmjölk med vitlök

Stek purjon lite lätt och häll på kokosmjölk och hummerfond. Krydda med salt, peppar och chiliflakes till lagom styrka

Ugnsgratinerad kyckling

Koka riset (enl anvisning på förpackningen) och lägg det i botten på en ugnsfast form. Stek kycklingfilén i mindre bitar, krydda med salt och peppar och fördela på riset

Nötrullader med skinka

Lägg skinkskivorna på lövbiffskivorna. Krydda och rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek i stekpanna, några i taget

Kycklinggryta med nudlar

Hetta upp en wok och häll i oljan. Fräs vitlöken gyllenbrun. Tillsätt currypastan och fräs i 30 sek. Tillsätt kycklingen i strimlor och stek under omrörning tills kycklingen är väl täckt av currypastan

Potatisbakelse på viktväktarvis

Borsta potatisarna rena. Ugnsbaka (225 grader) dem ca 30 minuter så att de är nästan mjuka. Salta och peppra fläskfilén, stek i gryta för sig eller i ugn med potatisarna

Svampröra med bacon

Stek svamp och lök i fettet tills det mesta av vätskan från svampen kokat in. Krydda med örtsalt, peppar och rosmarin