2 svartrötter
av jämnstor storlek
150+25 g smör (osaltat)
3 portabellosvampar
3 schalottenlökar 3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
5 dl vispgrädde
oxalis
campanula (frivilligt)
romanescokål
1 dl torkad svart trumpetsvamp eller annan valfri svamp
Gör så här
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär ochsvartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Smaka avmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Smaka eventuellt avmed lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.