Sous-vide

Sous-vide

Kycklingbröst med svamprisotto

Kycklingbröst med svamprisotto

Det här är det absolut saftigaste och godaste kycklingbröst jag har ätit. Hemligheten är sous vide på en relativt låg temperatur - 62 grader i 2 timmar
Godaste ädelostsåsen

Godaste ädelostsåsen

Hej hej på er. Jag ska strax lyfta här från Malmö mot Stockholm. Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss
Grönpeppargryta (slowcooker)

Grönpeppargryta (slowcooker)

Inlägget innehåller annonslänkar till Ellos. God förmiddag FREEEEEEEDA. Här hemma är det fortfarande snorigt, hostigt och renoveringsstök (och min stukade pekfinger gör fortfarande ONT
Den perfekta fläskfilén på buffén

Den perfekta fläskfilén på buffén

Fläskfilé är något som vi äter i parti och minut i Sverige. Rätt tillagad och en fin råvara, är fläskfilén hur god som helst
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Hej. Potatisgratäng är så gott, eller hur. För att få den extra krämig och god förkokar du den skivade potatisen i kastrull innan du gör klart den i ugnen
Torskrygg i kombination – mat och vin

Torskrygg i kombination – mat och vin

Slut på idéer inför kvällen, eller har ni bara tröttnat på det gamla vanliga. Överraska er själva med denna kombination av mat och dryck
HJORTFILÉ MED HEMMAGJORDA POTATISKROKETTER

HJORTFILÉ MED HEMMAGJORDA POTATISKROKETTER

Inlägget är i samarbete med Lohmanders såser. Nyår börjar närma sig och jag har hunnit prova ett recept som kanske kommer att serveras här hemma
Nattbakat högrevshjärta i briochebröd

Nattbakat högrevshjärta i briochebröd

Jag har en väldigt bra lunchrestaurang i huset där mitt kontor ligger. Det är lite slamrigt att äta där, men de har väldigt god mat
Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Ojojoj, ibland blir matlagningen extra lyckad och maten extra god, och precis så var det i söndags i det Mårtenssonska köket när Håkan brassade på finfina skivor av entrecote
Att laga lax Sous Vide

Att laga lax Sous Vide

Att laga lax Sous Vide. De mest använda köksprylarna hemma hos mig är Airfryer, Crock Pot, Sous Vide-cikulatorn och vakumförpackaren
Creme brûlée med Sous vide

Creme brûlée med Sous vide

Äntligen har jag köpt en Sous vide, den kommer bli rolig att lära sig. Min favoritdessert är crème brûlée och det är perfekt att göra i Sous vide
Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Torskrygg sous vide

Torskrygg sous vide

Tillaga fisken till perfekt temperatur med sous vide. Sous vide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet