Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Plommon-Tarte Tatin. 2 msk – 0,5 dl kokossocker (söta efter smak). Låt småsteka på medelvärme i 5–8 minuter. 2 msk –
Tarte tatin fast med päron. Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.