Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den. Den här halloncurden är riktigt enkel att göra och räcker till ca 3,5 dl hallon curd
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Whisk cream and yolks together in a small bowl. Either in a food processor with the blade fitted or a stand mixer with a dough hook, add the flour, sugar, salt and butter, and mix until crumbly
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Plommon-Tarte Tatin. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Tarte tatin fast med päron. Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.