Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Lyft ur hönan och låt svalna. Servera köttet från hönan och currysåsen med vitt ris
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar. 2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Servera med spaghetti kokt al dente. En äkta spaghetti bolognese från Bologna i Italien går under namnet ”ragu” och är gjord på framdelskött av nöt som har fått koka i timmar
Obs att rätt vin (ej ekat, snälla tanniner, gärna pinot noir) och en fin kycklingfond (köp äkta fond på burk och/eller gör egen) spelar stor roll för resultatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.