landgång

landgång

Fiskgratäng

Fiskgratäng

Fond1. Koka räk- och kräftskal tillsammans med vin, lök, tomatpuré, morötter, dill och vatten. Låt det täcka skalen
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Röding med vit sparris och hollandaisesås

Röding med vit sparris och hollandaisesås

Gnid in fisken med salt och olivolja. Lägg över på en plåt med skinnsidan uppåt. Plasta och baka på 100 grader tills fisken är klar, ca 45-50 grader innertemperatur
Kycklinglåda med krämig sås

Kycklinglåda med krämig sås

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form
Spättarullader med pepparrot & skirat smör

Spättarullader med pepparrot & skirat smör

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvär­me. Salta och peppra spättafiléerna och rulla ihop dem till rullader
Spätta i ugn med dillsås

Spätta i ugn med dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Torsk i ugn med dill- och citronsås

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torskgratäng

Torskgratäng

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skölj purjolöken och strimla den. Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna och fräs svamp och purjolök i smör eller olivolja i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form
Slottsstek

Slottsstek

Krydda steken med salt och peppar. Bryn den väl runtom och lägg i stekgryta. Späd med buljong och lägg i samtliga ingredienser
Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Skär levern i tunna skivor. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Skölj i lite kallt vatten. Dela fileérna på mitten så du får 8 bitar
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Makrillarna rensas och delas sedan i 4 bitar var, ca 5 cm breda. Dela dem sedan vid mittbenet (ryggraden) och skär ev bort benet
Mors kålpudding

Mors kålpudding

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk