landgång

landgång

Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Kycklinglåda med krämig sås

Kycklinglåda med krämig sås

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatis. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form
Spätta i ugn med dillsås

Spätta i ugn med dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Torsk i ugn med dill- och citronsås

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torskgratäng

Torskgratäng

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och skölj purjolöken och strimla den. Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna och fräs svamp och purjolök i smör eller olivolja i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form
Slottsstek

Slottsstek

Krydda steken med salt och peppar. Bryn den väl runtom och lägg i stekgryta. Späd med buljong och lägg i samtliga ingredienser
Mors kålpudding

Mors kålpudding

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Krämig korvgratäng

Krämig korvgratäng

En facebookvän, Peter Sundin tipsade om det här goda receptet från Allers. Jag förenklade det något så här kommer min version
Italiensk ugnsstekt falukorv

Italiensk ugnsstekt falukorv

Sätt ugnen på 200 grader samt börja koka potatis om du vill ha mos till falukorven. Du kan också förbereda annat tillbehör till falukorven som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Ugnsbakad falukorv med potatismos

Ugnsbakad falukorv med potatismos

1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, det tar ca 10–15 minuter. 2. Häll de frysta grönsakerna i en ugnsform, salta och peppra