Bryn en yta på köttet så hastigt som möjligt och på så hög värme som möjligt (lättare med olja). Mycket av smaken sitter i det brända i pannan, lös upp det med stekspaden
Bryn en yta på köttet så hastigt som möjligt och på så hög värme som möjligt (lättare med olja). Mycket av smaken sitter i det brända i pannan, lös upp det med stekspaden
Ta upp fisken med hålslev och arrangera den snyggt i en form. Kyl hela anrättningen, garnera med dillvipporna och servera med några goda, kalla fisksåser (se "Fisksåser" under "Förbereda Fisk"
Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med färsk timjan. Det fina med den här klassiska rätten är att beskan och sötman i morötterna spelar så väl med de lena, djupa, umamismakerna i köttet
Hacka lök och vitlök och stek hacket mjukt i fett på medelvärme i en stor gryta. Om den fortfarande är i ett stycke med "silverhinnan" kvar så ska den putsas bort så att du har två bitar, en lite större än den andra
Gör färdigt moset med grädden och salt och peppar när du får en lucka i övriga moment nedan. Det tillför god smak, men kanske inte ska följa med ut på tallriken
Lägg dem tätt i ett lager i en ugnsform med grova klyftor lök och de skalade, knäckta vitlökarna. När köttet lossnar lätt med en gaffel är läggen färdiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.