PS Klassiker: Pumpasoppa
Professional Secrets
Professional Secrets

PS Klassiker: Pumpasoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4-6 personer
  • 1 stor lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 butternutpumpa (skalad och urkärnad, ca 500 gr)
  • smör
  • 1/2 L Buljong, kyckling eller grönsak
  • salt och peppar
  •  
  • Eventuellt
  • 1-2 dl grädde
  • citronsaft
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 liten nypa chili/chilifrukt

Beskrivning

    1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar.

    2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök och pumpa i bitar. Stek tills aromerna börjar gifta sig.

    3. Tillsätt buljong och koka sakta i ungefär 15 minuter. Under tiden:
    4. Rosta pumpafröna i en torr panna.
    5. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och (mycket) peppar.

    Garnera med pumpafrön och en god (oliv)olja.

    Om du vill: Tillsätt någon eller några av de "eventuella" ingredienserna innan du mixar.

    Viktigt: Pumpa är en söt grönsak, var varsam med andra söta ingredienser (t ex kokosmjölk eller äpple).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.