1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar.
2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök och pumpa i bitar. Stek tills aromerna börjar gifta sig.
3. Tillsätt buljong och koka sakta i ungefär 15 minuter. Under tiden:
4. Rosta pumpafröna i en torr panna.
5. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och (mycket) peppar.
Garnera med pumpafrön och en god (oliv)olja.
Om du vill: Tillsätt någon eller några av de "eventuella" ingredienserna innan du mixar.
Viktigt: Pumpa är en söt grönsak, var varsam med andra söta ingredienser (t ex kokosmjölk eller äpple).
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
1. Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Ta bort eventuellt skum. 2. Tillsätt övriga ingredienser och sjud långsamt i ca 2 timmar
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Obs att rätt vin (ej ekat, snälla tanniner, gärna pinot noir) och en fin kycklingfond (köp äkta fond på burk och/eller gör egen) spelar stor roll för resultatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.