Rulla prosciutton runt de fyllda filéerna, bryn dem och lägg dem i en ungsfast form. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem med kycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port
Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Smörj plåten med olja. Blanda under tiden till tomatsåsen i en kastrull, tillsätt de passerade tomaterna, olivoljan, oregano, pressad vitlök, salt och peppar
Lägg upp pastan och lägg upp blandningen ovanpå. Strö på osten. Om man inte gillar parma som den är kan man värma pannan och vända skinkan hastigt i pannan (typ 30 sek), den fårdå en annan konsistens o smak
Placera ärtorna på en tallrik och lägg pastan ovanpå. och några droppar balsamvinäger. 2 paket Cappelletti Prosciutto Crudo , (fyllda pastaknyten). 30 g Zeta Storbit Grana Padano 16 mån , hyvlad
Du har väl inte glömt bort stekpannan helt och hållet i dessa grilltider. De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Enkelt och så gott. Men andra ord finner ni först i botten ett tunt lager av aprikosmarmelad och därefter har jag toppat med prosciutto, riven mozzarella och färsk basilika
Ingredients900 gr Torskrygg (6 jämnstora bitar)6 skivor Prosciutto1 st Citron ( i 6 st klyftor) 1 dm Purjolök (strimlad)4 dl Grädde3 msk Fiskfond1,5 msk Tomatpuré2 -4 msk Färskriven pepparrot lite efter smak0,5 dl Färsk hackad dill 900 gr Potatis (klyftad)500 gr Morötter (skivor ca 2 cm)RapsoljaMethodStep 1Sätt ugnen på 200°Step 2Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och salt, och ställ in i varm ugn i ca 40 minuter. Step 3Salta och peppra torsken och linda prosciutton runt, lägg sedan paketen i en ugnsform med lite rum mellan. Step 4Häll upp grädden i en bunke och blanda med tomatpurén, fiskfond, dill och pepparrotenStep 5Häll gräddblandningen runt fisken, lägg en citronklyfta på varje portion och strö purjolöken över. Step 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår 20 minuter Step 7När potatisen är klar och har fått färg ta ut allt och lägg upp snyggt, toppa torsken med lite små dillvippor. 6 skivor Prosciutto. 6Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår
Så här en fredag så passar det väl utmärkt att erbjuda lite tips på förrätt till helgen. Jag skippade att kalla den förrätt och åttvå portioner själv direkt till middag, för detta är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.