Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Skölj samtliga frukter. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter
Koka upp vatten och sjud plommon, ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalen. Blanda socker, vatten och snittad vaniljstång i en kastrull och koka upp
Rulla prosciutton runt de fyllda filéerna, bryn dem och lägg dem i en ungsfast form. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker
. Julen börjar nalkas vänner, det betyder en massa advenstfikor, middagar och annat mys. Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Ugnsbakade plommon med hasselnötsglaze. 6 September 2016 /. 22. 34 /. Recept. /. Permalink /. 0. Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.