Kristihimmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja ingetvi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Smör eller olja tillstekning. Servering. Balsamico. Smör eller olja tillstekning. Servering. Balsamico. 4 portioner. 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak). 2 vitlöksklyftor. 200 g champinjoner. 1 tsk dijonsenap. 2 msk soja (jag använder kikkoman). 5 dl grädde (gärna vispgrädde). 1 litenknippefinhackadpersilja (kan bytas ut mot basilika). Färsk ruccola 4 portioner 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak). 2 schalottenlök eller 1 lök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner. 1 tsk dijonsenap. 2 msk soja (jag använder kikkoman). 5 dl grädde (gärna vispgrädde). 1 litenknippefinhackadpersilja (kan bytas ut mot basilika)
Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödigtidi köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonernaimindrebitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har intevarit så mycket kreativmatlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariskabiffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott. Det blev verkligen hur gott som helst och jag riktigt längtade efter att få äta resterna dagen efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.