1 Pajdeg:3
dl vetemjöl 1 krm salt 125 g margarin 1 msk iskallt vatten Fyllning: 2 dl riven ost 2 dl strimlad skinka 4 ägg 4 dl mjölk malen svartpepparLägg i mjöl, smör och salt i en matberedare. Kör på full fart i 5-6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse. Låt den vila i kylskåp i 1 timme. Värm ugnen till 200§. Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. Förgrädda pajskalen 10-15 minuter. Lägg i strimlad skinka och ost, krydda med svartpeppar. Blanda ihop äggen och mjölken. Häll blandningen över pajfyllningen. Grädda i ugnen ca 15 minuter, 200° tills äggen har stannat.
Jag älskar tacos och älskar matpajeroch denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med creme fraiche som jag brukar göra, men denna är i större format
Tillsammans med några tomater som sjöng på sista versen, en purjolök som stämde in i sången, riven ostoch dill från frysen blev det en smarrig röra att fylla pajskalet med
Häll blandningen över räkorna, strö ev lite ost på. 1125 g vitlöksost. 12 dl ost. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 25 min i 175grader Garnera med räkor och lite dill
av med lite salt och häll fyllningen över räkorna. Smaka av med salt. En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över. Tipset fick jag från Goda middan, en facebookgrupp jag är med i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.