Ingredienser Portioner: 4 2 morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 900 g potatis (gärna Cheriepotatis) 2 msk rapsolja 4 dl kokosmjölk alternativt halva mängden grönsaksbuljong 1 liten röd chili 1 msk riven färsk ingefära 3 msk grovhackad koriander salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker. Jag har funderat en del på de där färdiga burkarna med indiska såser ett tag men aldrig provat förrän idag
Späd eventuellt med lite mer vatten under tiden. Smaka av och servera gärna med ris. 13 gula lökar 1 king solo vitlök 2 stjälkselleri 2 morötter 2 msk rapsolja 1,5 msk gul currypaste 8 potatisar 3 dl röda linser 1-1,5 l vatten 1 tsk salt 2 buljongtärningarHacka lök, vitlök, selleri, morot och fräs i oljan ihop med curryn
Jag gjorde min egen kycklingfärs genom att mixa ett stort och fint majskycklingbröst med skinnet borttaget, men du kan precis lika bra använda färdigmald kycklingfärs
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Jag tänkte faktiskt dra till med en härlig, snabb vardagsrätt – såna kan man aldrig få för många av. Du kanske också gillarSnabb pastasås med lax och dillCitronhollandaise med färska örterUgnsbakad lax med citron- och dillsås ca 25 minuter
Bryn korven lätt i en gryta tillsammans med den skivade purjolöken. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.