11 msk
olivolja + 1 pressad vitlöksklyfta till formenSkala och skiva potatisen. Skala och strimla löken. Strimla tomaterna. Smula fetaosten.
1 Blanda
buljong och grädde i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gratängosten. Blanda i basilikan. Vänd ner potatis och lök och blanda väl. Blanda i tomaterna.
1 Sätt
ugnen på 225 grader. Pensla en ugnssäker form med oljan och gnid in med vitlöken. Varva i potatisblandning och cirka ⅔ av fetaosten (spara resten av osten till garnering).
1 Grädda
i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Lägg eventuellt på en bit smörad aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden så att den inte bränns vid.
1 Låt
gratängen vila inför serveringen i cirka 20 minuter.
1 Garnera
med den sparade fetaosten. Peppra. Toppa med basilikablad.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.