Potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12-14 potatisar, mjöliga
  • 11 rödlök
  • 13-4 soltorkade, marinerade tomater
  • 1150 g fetaost
  • 11 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
  • 14 dl vispgrädde
  • 1150 g gratängost
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk strimlad basilika
  • 11 msk olivolja + 1 pressad vitlöksklyfta till formenSkala och skiva potatisen. Skala och strimla löken. Strimla tomaterna. Smula fetaosten.
  • 1 Blanda buljong och grädde i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gratängosten. Blanda i basilikan. Vänd ner potatis och lök och blanda väl. Blanda i tomaterna.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Pensla en ugnssäker form med oljan och gnid in med vitlöken. Varva i potatisblandning och cirka ⅔ av fetaosten (spara resten av osten till garnering).
  • 1 Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Lägg eventuellt på en bit smörad aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden så att den inte bränns vid.
  • 1 Låt gratängen vila inför serveringen i cirka 20 minuter.
  • 1 Garnera med den sparade fetaosten. Peppra. Toppa med basilikablad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.