Potatisflarn
Milda.se
Milda.se

Potatisflarn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 ark färsk smördeg
  • 600 g potatis av fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fiskrom t ex lax
  • löj eller stenbit
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 1 rödlök
  • flingsalt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C. Lägg ut smördegen på en bakpappersklädd bakplåt.

    Skala potatisen och skär den i väldigt tunna skivor. Lägg potatisskivorna i takpanneform (omlott på varandra). Pensla med olivolja, även kanten runt om.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Blir degkanten för mörk, sätt in en plåt över som skydd. Potatisen ska få lite färg.

    Ta ut och låt potatistårtan svalna. Strö lite flingsalt över. Skär i små bitar och lägg över på ett fat.

    Garnera med rom, lök och fraiche.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.