Potatisbiffar med svamp & örtkräm
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kastrull
  • visp
  • msk
  • stekpanna
  • 10 min Tillagningstid 20 min Totala tiden 30 min En perfekt rätt att göra om man ex. har fått en massa potatismos till övers sedan föregående dag. Då kan man lätt piffa till dem med lite smått och gott. Det kan bli lite kladdigt att göra de här små rackarna men ett tips är att man låter potatismoset blir kylskåpskallt och lite stelt. Då är det mycket lättare att arbeta med och man får finare biffar. Inte som mina tilltufsade som gjorts med varm potatismos. Innehållet i biffarna kan man byta ut till vad man känner för som ex lite kokt fisk eller oliver. Biffarna fungerar bra som blw mat och som första plockmat. Biffarna kan även ätas kalla, gör gärna då en kall sås på crème fraîche och lite örter och kanske lite kapris. Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: ½ kg potatis ½ ägg 25 g skirat smör (ghee) 2 msk havremjölk 50 g ostronskivling 2 msk skirat smör (ghee) 3 blad dragon 1 litet knippe gräslök 15 g skirat smör (ghee) ¼ mozzarella Vuxen: 1 kg potatis 1 ägg 25 g smör 2 msk mjölk 100 g valfri svamp 2 msk smör 6 blad dragon ⅛ kruka gräslök 1 litet knippe ruccola 25 g smör ¼ mozzarella ett par skivor smakrik ost Instruktioner Skala potatisen och ångkoka den. När du kan sticka en tandpetare igenom potatisen utan motstånd, tag av potatisen och mosa den med en gaffel. Lägg i smör, knäck i ägget och häll i mjölken. Blanda samman till ett mos. Låt svalna och ställ in i kylskåp att stå att stelna något i 30 minuter Ansa svampen och skiva den. Bryn svampen i smöret tills det knäpper i svampen. Låt svalna och hacka sönder svampen något. Skölj örterna och hacka dem fint. Smält lite av smöret i stekpannan. Forma en biff av lite potatismos och lägg i mitten lite mozzarella, blandade örter och stekt ostronskivling. Lägg ytterligare lite mer potatismos ovanpå och forma samman till en biff. Stek biffen på båda sidor. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Bebis 6-10 månader: Istället för att steka i stekpanna kan man ugnssteka biffarna på 175°C i 10 minuter Eller kan man servera det som ett mos enbart. Svampen kan man hacka i riktigt fina bitar. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.