Potatis- och linsgojs
Lagat med hat
Lagat med hat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar (medelstor är alltså som… ja alltså… runt 100 g? plus minus 27 g)
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor (den vitlök jag hittade svårt sargad på diskbänken hade både stora och små klyftor, ingen EU-standardisering där inte, jävla anarkist)
  • 1 rågad tesked (alltså riktig tesked, inte en sån där matlagnings-tsk i sliten fabriksplast) röd currypasta
  • tsk
  • 2 dl röda linser (torkade; går i och för sig att använda färdigkokta på burk också men då har jag inte den blekaste om hur mycket, en burkjävel eller nåt?)
  • 1 förpackning krossade tomater (nånstans kring 400 g alltså)
  • 1 burk kokosgrädde (4 dl, kokosmjölk funkar säkert också men jag garanterar inga resultat)
  • 2-3 msk kokosolja att steka i (låt dig inte luras av ordet ”olja” här; kokosolja är kokosfett där konsistensen beror på förvaringstemperatur – kylskåpskall = irriterande hård, skafferisval = hanterbar, rumstempererad = som smör som nån jävel lämnat framme hela förmiddagen)
  • 20 minuter och
  • 10 minuter
  • 8 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.