I med potatis- och lökhack. Hatfaktor. Då skulle du ha varit med när jag hällde typ hälften av allt hack på spisen istället för i grytan bara för att den stooora skärbrädan var alldeles åt helvete för stor
Behöver du sås har du lagat bort saftigheten och då får du skylla dig själv. Biffarnas kryddning skyller jag helt och hållet på nån mästerkock vid namn Sigrid Bárány som gjort nåt samarbete med Ica (det receptet kan du läsa här men jag ger mig fan på att du hellre läser mitt recept)
För er som befunnit er i faktaresistenta skyddsrum den senaste tiden så är en hipster alltså en snubbe med stort oljat skägg, tajta ljusa byxor, vita låga skor utan synliga strumpor, marinblå kavaj och t-shirt eller polotröja under, som snor åt sig all den samlade kunskap om mat som kvinnor tillskansat sig och förmedlat till nästa generation i evigheters evigheter, virar in det i papier maché av doktorsavhandlingar i biokemi och historia, slår sönder denna kulinariska pinata inför hänförda åskådare som nu tror att det krävs nörderi på universitetsnivå för att laga mat, och som slutligen tjänar snusmycket pengar på åttapersonersrestauranger och glossiga magasinpromotions av sin senaste bok om Fermenterat Mögel
Jag lärde mig i tjugoårsåldern att steka fjantpannkakor i teflonpanna med plaststekspade. Hatfaktor. Hur många pannkakor som åkt i slasken på grund av trasighet efter att jag stekt på för låg värme så det bara blivit blekt klet av alltihop, eller på för hög värme och med för mycket smet så de har spruckit itu när jag lyft dem ur pannan, det vet jag inte
Lägg bitarna i mixern, kör tills det antagit en oaptitlig mörkgul färg med svarta prickar. Hatfaktor. I med lime- och citronjuice plus limeskal i DET FÖRSTA glaset
Hatfaktor. Det här blev pyssligare än jag hade tänkt mig från början, och hade jag vetat exakt hur pyssligt så vetefan om jag hade gett mig i kast med det