vegetariskt

vegetariskt

Vegetarisk gimbap

Vegetarisk gimbap

4 dl japanskt ris (eller koreanskt) 4,5 dl vatten 1 tsk salt 2,5 msk sesamolja. Fyllning6 ägg salt svartpeppar 2 l vatten 200 g bladspenat 1 klyfta vitlök 2 tsk sesamolja 2 msk japansk soja 0,5 gurka 1 morot 10 nori (sjögräsark till sushi) 4 dl kimchi 2 msk sesamfrön sesamolja, till pensling
Tacos med stekt majs och bönröra

Tacos med stekt majs och bönröra

Stekt majs500 g fryst majs 1 tsk malen spiskummin 0,5 tsk cayennepeppar (eller paprikapulver) 1 limefrukt 1 klyfta vitlök salt olja, till stekning
Svampbiffar med polentapotatis och vegansk bea

Svampbiffar med polentapotatis och vegansk bea

Svampbiffar med svarta bönor100 g champinjoner, skivade 1 gul lök, finhackad 1 msk neutral olja 1,5 dl valnötter 2 dl havregryn 2 burkar färdigkokta svarta bönor (à 400 g) [ca 3 dl kokta] 2 msk majsstärkelse 2 msk tomatpuré 2 tsk kinesisk soja 2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt svartpeppar
Ugnsbakad brysselkål med knaprigt täcke

Ugnsbakad brysselkål med knaprigt täcke

1 kg brysselkål 2 msk växtbaserat matfett 1,5 msk vetemjöl 4 dl sojadryck (eller annan växtbaserad dryck) 1 tsk japansk soja 1 klyfta vitlök 1 tsk agavesirap 1 dl pankoströbröd 1 dl solroskärnor 1 kruka gräslök salt
Grönsakstimbaler

Grönsakstimbaler

200 gram pureade - mixade - grönsaker. Förslagsvis 100 gram morötter och 100 gram broccoli. Köp 1 litet huvud broccoli och 2-3 morötter
Pasta med champinjonsås

Pasta med champinjonsås

350 gram spagetti. 6 dl champinjoner. 4 msk olivolja eller smör. 1 gul lök. 2 klyftor vitlök. 2 msk mjöl. 2 dl grädde