Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
-Annie. Själv föredrar jag att servera med smörigt potatismos, men pommes/klyftpotatis är också gott. Med den här rätten kan du charma vilken köttätande surgubbe som helst
-. -. -. N. y. k. a. t. e. g. o. r. i. b. l. n. d. å. j. f. s. c. h. v. u. m. R. p. ä. ö. 4. D. ,. P. 1. 0. 5. 2. S. L. V. G. B. 3. F. H. M. T. (. ). J. k g. s t. d l
Och med litet matfantasi kan också en korvmåltid bli en läcker och bra omväxling på vardagsmaten. Skölj och skala rotsakerna och purjon och strimla allt
HONUNGSGLASERAD LAX MEDPOTATISMOS. Mixa till ett mos och späd med mjölk eller grädde. Vid den här tiden på året får man väl kanske inte till ett riktigt bra potatismos, men ni kan ju spara det här receptet till senare på året och pröva det då
Fortsätt under tiden medpotatismoset. Känn efter med en sticka då och då. Potatismos. Mosa potatisen med en stöt och tillsätt mjölk efter behov och även resterande kokvatten om så behövs
Koka potatisen tillsammans med strimlad purjolök och fint skivad vitlök. Koka potatisen mjuk och häll sedan av vattnet, försök att behålla lökarna i kastrullen och klicka ner smöret och vispa det fluffigt samtidigt som du slår på mjölken successivt medan potatisen är varm
Skala & strimla löken. Servera direkt, gärna med ett gott potatismos. Vi var och kollade på matinéföreställningen av the Phantom of the opera med Peter Jöback som fantomen och Emmi Christensson som Christine Daaé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.