Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Knäck ett ägg i en mugg eller kopp. Med smörstekta kantareller, västerbottensost och rostade hasselnötter
Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Skala och finhacka äggen. Skala och grovhacka räkorna. Lägg upp fiskbitarna på ett fat eller direkt på tallrikar och fördela räk- och dill blandningen ochägghacket ovanpå
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocheradeägg, spenat, lax och hollandaisesås. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet
Ta därefter upp ägget med en hålslev ochlägg upp på flat tallrik. ägg. Riv eller skär svampen i bitar och stek den gyllenbrun i rikligt med smör och strimlad salvia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.