Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Skala och finrivvitlöken. Blanda crème fraiche och mjölk med den rivnavitlöken och hälften av den rivna osten
Skär blomkålen (även stammen) ibitar. Strimla purjolöken. Den ska bli knappt genomkokt. Vispaihop crème fraiche, mjölk, persilja, salt och peppar, majsstärkelse, pressad vitlök och hälften av osten
Idag blev det en vegetarisk lunch av lite rester från kylen. Blomkålsgratäng. Jag fick ett ryck och rensade ut klädkammaren i sovrummet, väldigtbefriande, men nu är förrådet helt fullt istället
Du tillsättaknaperstekt bacon i gratängen och servera den med sallad. TIPS. Du kan även smaksätta den med vitlök eller torkade örter som tex rosmarin och timjan
Dagens rätt här på bloggen i dag blir en blomkålsgratäng med kassler. Det mesta som jag har lagat har varit helt vegetariskt eller med fokus på grönsaker med fisk eller fågel som tillbehör
»Vi köper allt mer frukt och grönt. Uppgifterna kommer från den ideellaorganisationen Svensk mat- och miljöinformationshemsida och jag kan inte annat än undra hur de siffrorna ser ut idag
Blomkålsgratäng med varmrökt Sidfläsk. Tanken var att göra en gratäng med vanligäggstanning, men jag gjorde som Kajsa Warg och tog vad jag hade istället
Smörj en stor form och lägg sen i den avrunna blomkålen. Klicka över lite smör. Mixa crème fraiche, vispgrädde, kvibille gräddädel, äggulor, salt och peppar
Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta tillmindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.