Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul ochsvart trumpetsvamp
I går plockade jag därför ett halvt kilo som jag kombinerade med överblivna ostbitar från fredagsmyset och en liten påse köpta svarta trumpeter i en strata
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Marinad till grillad lax med vitlök. I det här receptet går det lika bra att använda bara kantareller, trattkantareller eller svart trumpetsvamp
Denna risotto medpilgrimsmusslor, brynt smör och saffransskum blev riktigt, riktigt god. Lägg upp risotton i låga skålar och toppa medpilgrimsmusslorna
Red med maizena utrört i lite kallt vatten. Snabb och enkel vardagsmat får funka även på en fredag. Servera pasta tillsammans med såsen i varma tallrikar, gärna med finriven parmesan till
salt ochsvartpeppar. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Jag ska göra listor, meditera på dem och se till att försöka fatta så vettiga beslut som möjligt, lyssna in alla goda tips jag får och framförallt snacka en massa med er, bästa läsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.