Fördela på fyra varma tallrikar. PilgrimsmusslormedbryntpersiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Så här kommer ett förslag på en god förrätt bestående av pilgrimmsmusslor, mango och chili. Tärna mangon, hacka chilifrukterna fint, skiva salladslöken, pressa limen och rör samman det hela med olja samt vinäger
Pilgrimsmusslor. Plocka bort skägget, romsäcken och den lilla sega biten som sitter på sidan. Bästa sättet att servera pilgrimsmussla på tycker vi är nystekt i sitt skal
Lägg upp en klick mos på (gärna varm) tallrik och toppa med en mussla. Skeda över lite brynt smör över, dra ett par varv med pepparkvarnen och dekorera gärna med en kvist timjan
Värm upp på låg värme på spisen, tillsätt ost och smaka av med kryddor. Även om vi försöker äta när barnen har somnat på helgerna, vill vi inte spendera flera timmar i köket och då är en sådan här rätt perfekt - det mesta går att förbereda
Lägg pilgrimsmusslornapå hushållspapper så de blir torra. Lägg varje mussla ovan på en klick potatispuré på en vacker tallrik och toppa med svamp ochbrynt smör
Salta pilgrimsmusslorna. Bred ut lite jordärtskockscrème på tallrikarna och lägg på musslorna. Dela skockorna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk
Brynt smör50 g smör 1 limefrukt, rivet skal från hela frukten, saft från halva 1 msk japansk soja. 800 g torskrygg salt 50 g sötmandel 200 g grönkål (eller svartkål) smör, till stekning rapsolja, till stekning
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, men låt med kanel, stjärnanis och gurkmeja koka med. Stek riset i lite smör tillsammans med blomkål, morot och broccolibitar, smaka av med salt och peppar
Stek pilgrimsmusslornapå hög värme någon minut på varje sida. Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.