Varsågoda för en vegansk rätt som är billig men som inte känns så billig. Allt tack vare ett smörigt, gratinerat potatismos som genast gör ditt liv några snäpp bättre
En god vardagsmat är makaronilåda, en maträtt som jag växt upp med. Själv lagar jag inte så ofta makaronilåda, men när jag väl gör det undrar jag varför jag inte lagar den oftare
Ingredienser1 blomkålshuvud2 tomater10 cm gurka1/2 röd paprika1/2 kruka mynta1/2 kruka koriander1/2 kruka basilika1/2 dl gräslök10 svarta oliver, med kärnor1/2 ask solrosskott, cirka 45 gram1 msk olivolja1/2 msk limejuiceGör så härDela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Denna paj slängde jag ihop i sista minuten inför förra helgens kräftskiva. Ni vet det är en sådan där paj som man gör för att man tänker att, tänk om inte alla tycker om vb-paj eller kräfter eller nått annat som man gjort heller, eller tänkt om gästerna inte blir mätt