Nåväl, jag lagade pilgrimsmusslor i champagnesås och tröstar mig med, ett glas kall champagne. Pilgrimsmusslor är en av mina absoluta favorit ingredienser
Placera på mitten av tallriken och pryd med två pilgrimsmusslor. Pilgrimsmusslor på en bädd av blomkålspuré pilgrimsmusslor per person, steks i räfflad stekpanna någon minut per sida
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslademed olja. Fiskbilen från Lomma har ibland färska musslor och då gäller det att passa på
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Låt en kastrull medvatten sjuda utan lock. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.