Häll smeten i en smord bröad form med avtagbar kant. En lättgjord kaka som man rör ihop för hand. Den får en härlig seghet och en god smak av bittermandeloljan
Krossa hallonen lite lätt om du använder frysta (enklast att banka på påsen lite) och rör ner dem – smaka sedan av om det är lagom sött, ta annars lite mer florsocker
Till den första smeten vispar du margarin och socker pösigt. Botten är tvådelad med sockerkaks och marängbotten, man gräddar båda delarna samtidigt ovanpå varann
Mentiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Enadagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Fyll formen med hälften av smeten. På med resterande smet. Just då höll hon på att baka enkanelkaka. När jag var i Branäs svängde jag förbi Jennys stuga och sa hej
en nypa salt. till rullningen. extra marsankräm på toppen. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kardemumma, bikarbonat och bakpulver)
Kommentarer
Niklas Kroon
Kan någon lägga in receptet här har ej Sydsvenskan tack
Logga in eller Registrera för att kommentera.