Ännu en buffé...
Remsans bistro
Remsans bistro
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 vuxna och
  • 4 personer till, fast å andra sidan åt barnen även färdiggrillade kycklingklubbor och revben
  • Varm brietårta med tomatsalsa, 10 bufféport.
  • 500 g brie
  • 250 g cocktailtomater, tärnade
  • 3-4 kvistar basilika, bladen strimlade
  • lite bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypasocker
  • salt & svartpeppar
  • Rökt kalkon med olivröra, ca 10 bufféport.
  • 300 g rökt kalkonbröst
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 2 vitlöksklyftor ½ dl olivolja
  • 1-2 msk färsk timjan (repade blad)
  • ½ tsk salt
  • Pajskal, till 1 paj
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fördela oliver, soltorkade tomater och basilika i pajskalet. Vispa ihop riven ost, ägg, grädde och kryddor. Häll i pajskalet och grädda 25-30 minuter
  • Ruccola- och fetaostpaj (längst fram till höger)
  • 1 sats pajskal
  • 1 rödlök, skivad och som fått svettas lite i i en panna med smör
  • 1 ½ riven vällagrad ost (vi tog prästost)
  • 150 g fetaost
  • 2-3 kvistar basilika, bladen strimlade
  • 70 g ruccola
  • 70 g pinjenötter, rostade (en del av dem användes till peston i squachpajen)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 ägg 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Squashpaj (ses längst bak)
  • 1 sats pajskal
  • 2 kulor mozzarella 125 g, skuren i tunna skivor
  • 4 msk grön pesto (har du ingen, så mortla ihop basilka, vitlök, olivolja, salt och rostade pinjenötter. blandade sedan med finriven parmesan)
  • 3 ägg 2 dl mjölk (det går med grädde också, men mozzarellan gör pajen lite krämigare)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten squash, tunt skuren/hyvlad med osthyvel
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 100 g smör
  • smaksätt eventuellt med juice från 1 citron
  • 3 dl grädde, vispad
  • blandade bär eller inlagda mandarinklyftor eller hackad daim

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.