Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Till förrätt serverade jag Toast au chèvre chaud som jag hittade här. 4 portioner4 skivor mörkt bröd, valde brödet "Energi"4 skivor chèvre, à 50 g50-75 g valnötter2 msk flytande honung
Pain au Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain au chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Semlor Petit Choux. Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla
Till kvällens hamburgare tänkte jag baka briochebröd. Det är inte MAX som har kommit på detta bröd oavsett vad de antydde i sin reklam för ett tag sedan
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost
Goda petit choux bakade idag. Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Ca 60-70 st tsk. stora. Dagen före. Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. Blanda ner creme fraigen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.