Vispa samman ägg, socker, citronsaft och zest i en stor bunke ett par sekunder. Till en fransk klassiker ville jag ha ett bra franskt recept och använde mig av Raymond Blancs utomordentliga recept
En tiramisuvariant på citron är det senaste efterrättsupplägget. Bottna glasen med citrongrädde, tryck i en halv kaka, varva med mer citrongrädde, tryck i ytterligare en halv kaka och avsluta med ett lager citrongrädde
Så såg jag hur Jamie Oliver gjorde denna variant med citron och limoncelloistället för kaffe. Syran i citronen gör att mascarponekrämen inte känns lika jolmig (jag är ingen gräddälskare som du hör), utan efterrätten fick en friskhet som jag gillade
Swisch, så är det måndag igen. Men swisch så är det fredag igen, eller hur. Receptet är Mary Berrys, en av domarna i mitt favorit-tvprogram, The British Great Bake Off
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarte auCitron. Citrus i bakverk är något av en favorit hos mig och denna gjorde jag i små portionsformar, men det går precis lika bra i en vanlig pajform
Det finns många verisoner av den klassika "tarte aucitron". Hos David Lebovitz läste jag för några dagar sedan om ett för mig helt nytt sätt att tillaga pajdeg på, som han lärt av Paule Caillat - det var jag tvungen att testa
à soupe) de miel 100 g (1/2 tasse) de gros sel 105 g (1/2 tasse) de sucre 10 g (1/4 tasse) d’aneth frais ciselé 5 ml (1 c. à thé) de baies de genièvre concassées 1 filet de saumon avec la peau d’environ 1,1 kg (2 1/2 lb) Laque au gin etau miel 15 ml (1 c. à soupe) d’aneth frais ciselé Garniture 125 ml (1/2 tasse) de crème sure 5 ml (1 c
Riv skalet av citronerna. Smula sönder smöret i mjölet så det blir en grynig massa. Denna citronpaj är en perfekt, lite syrlig avslutning på en god middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.