Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng och med havrebotten. På nyårsafton så åt vi den festliga efterrätten glaceaufour, eller baked alaska som den också kallas (eller glassbomb som vi kallade den
Blanda försiktigt med äggsmeten. Låt formen ligga över medans den kallnar. Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, täck med hallonen och spritsa marängmassan vackert över så att det täcker ordentligt
Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Det är en av få efterrätter som man verkligen kan göra på nolltid, om man sitter med en uppäten huvudrätt framför sig och är desperat sugen på efterrätt men inte har förberett något
Blanda med chokladen. Chokladbotten. Chokladbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på full effekt i 2-3 minuter
Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart. Ugn 275 grader. Tina bären. Varva musli /. sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form
Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart 1 pkt frysta hallon och blåbär 225 g. Tina bären. Varva müsli och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form
Kommentarer
Kallekaka
Very good
Logga in eller Registrera för att kommentera.