900 g kycklinglårfilé. 11 msk olivolja med citronsmakLägg kycklinglårfiléernapå ett smörpapper. 1Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. 1Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter på 225 grader
I. s. o. m. r. a. å. k. d. e. (. j. ,. –. g. l. v. ). c. h. i. n. y. t. p. ä. J. ö. H. V. u. b. f. E. D. R. x. U. F. 4. 6. 0. é. S. /. 3. 1. T. B. 5. d l
2 msk äppelcidervinäger. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
När jag var i Skåneland för ett par veckor sedan gjorde jag Coqauvinpå kycklingfilé. Coqauvin. En mustig gryta som kan se lite grå och trist ut i färgen (beror efter lite research på vilken gryta man använder) men har en mustig smak av rött vin, morötter och timjan
Koka potatisen på medelhög värme. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
camillad-5
Kanongott
camillad-5
Kanongott
camillad-5
Kanongott
Logga in eller Registrera för att kommentera.