Choklad- och espressotårta med dulce de leche och havssalt
Gradinskan mat
Gradinskan mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 cm i diameter
  • 20 cm i diameter
  • Choklad- och espressotårta med dulce de leche och havssalt
  • Chokladbottnar
  • 75 g smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 3 3/4 dl strösocker
  • 2 st medelstora ägg
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl starkt hett kaffe eller kokande vatten
  • Choklad- och espressofrosting
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller fröna från 1 vaniljstång 4 msk espresso eller starkt kaffe eller 4 msk vispgrädde
  • 3 1/2 – 4 dl florsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.