Bakelse

Bakelse

Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta med hallonsylt

smör + smörpapper 2 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl hallonsylt
Frasig hallonfläta med vit choklad

Frasig hallonfläta med vit choklad

1 st rulle kyld smördeg. 50 g vita chokladknappar. 100 g hallon. 2 msk florsocker. mandelspån. ägg. Ugn. 200° 1 st rulle kyld smördeg 50 g vita chokladknappar 100 g hallon 2 msk florsocker Pensling mandelspån ägg
Maränggrottor med jordgubbar

Maränggrottor med jordgubbar

3 st äggvitor. 12. 25 dl strösocker. 11 tsk bakpulver. 13 dl vispgrädde. 1500 g jordgubbar. 11 st passionsfrukt
Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse

Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse

Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Fyllning1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) 3 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl kakao florsocker, att pudra över
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Arbeta ihop vetemjöl, salt, ägg, olja och ljummet vatten till en smidig deg. Låt degen vila i 30 minuter
Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Blixtsmördeg500 g vetemjöl 500 g smör, kallt, i bitar 200 g vatten 40 g äggula 10 g salt 10 g vinäger (eller citronjuice)