Kaffebröd

Kaffebröd

Kastrullkaka med röda vinbär och havretäcke

Kastrullkaka med röda vinbär och havretäcke

Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse

Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse

Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Fyllning1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) 3 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl kakao florsocker, att pudra över
Rulltårta med grädde och dajm

Rulltårta med grädde och dajm

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3 st ägg 1,5 dl socker 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 2 dl grädde , vispad 0,5 dl Oboy 1 dl dajm , hackad Köp receptet
Birgittas butterkaka

Birgittas butterkaka

Vetedeg25 g jäst 75 g smör 2 dl mjölk 1 tsk kardemummakärnor, stötta 0,25 tsk salt 0,5 dl strösocker 1 ägg 7 dl vetemjöl
Budapestrulle med apelsin och hallon

Budapestrulle med apelsin och hallon

90 g strösocker [1 dl] 70 g hasselnötsmjöl [1,5 dl] 35 g majsstärkelse [0,5 dl] 125 g äggvita [4 st] 90 g strösocker [1 dl] 300 g grädde, vispad 2 apelsiner, fileade 10 färska hallon 100 g mörk choklad