Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
6 2 dl handskaladeräkor 3 msk aioli 2 msk hackad gräslök 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Viktigt också att man använder anjovis av skarpsill och inte några sillburkar med anjovissmak. Vill du förbereda dagen innan, så gör så långt som till att du lagt blandningen i formen, men blanda även då, översta lagret med potatis i pannan innan du lägger allt i formen
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Mycket jag förknippar med jul är också att bjuda hem vänner och familj på mat och annat gott. Mitt senaste favorit bjudmat är dessa räkorna i ugn med fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.