Ingredienser Portioner: 6 2 dl handskalade räkor 3 msk aioli 2 msk hackad gräslök 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
8 1 kg räkor med skal 1 äggula 1 msk senap 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 1/2 dl olja 2 msk vatten 1 knippa dill 1 msk pressad saft av citron salt 1 krm kajennpeppar 8 skivor skivad formfranska 2 msk smör eller margarin Garnering dillkvistar 1 citron 200 g löjrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg på ytterligare kavring och bred vanlig Philadelphiaost på det översta lagret och toppa med en liten bit romansallat, en färsk räka och två längder gräslök
Krydda med Aleppopeppar eller chiliflakes, salt och peppar och pressa över lime. Jag använde Little gem som jag tycker passar perfekt, men hittar ni inte den så går det bra med ett mindre huvud huvudsallat
Vem vet, men jag kan bara instäma i att det är fantastiskt gott tillsammans med färska skaldjur, prova dessutom att riva ner lite parmesan och chili i den så når aiolin till sjunde himmelsen
Hur som helst tänkte jag dela med mig av receptet för den här pajen är så enkel och god att göra och passar utmärkt att bjuda på till fester såsom dop, bröllop, födelsedagskalas etc
Jag tycker att de är godast tillsammans med vitlöksbröd med örter och min hemgjorda aioli. Jag är inte överförtjust i vanliga räkor, men däremot rökta räkor, det älskar jag
Igår åt jag och Leif räkor med hemmagjord aioli. Det viktigaste var att hitta en cykelhjälm till Isak och gympaskor till Olivia men inget av det kom vi hem med
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.