1 Koka
pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag.
1 Smält
smöret i kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i mjölken och grädden i omgångar och sjud ca 3 minuter.
1 Salta
och peppra. Blanda i de soltorkade marinerade tomaterna. Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. Blanda i osten. Häll pastan i en smord gratängform. Lägg på cocktailtomaterna.
1 Gratinera
i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. Garnera med flagad parmesan och basilika. Servera med citronskivor och baguette.
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven. 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja. 8 cocktailtomater
Den här pastarätten med kyckling, spenatochsoltorkadetomater åt vi i fredags. Tillsätt vitlök ochtomater till kycklingen och fräs med en stund så att kycklingen får ta smak
Koka upp grädden, lägg ned den frysta spenaten, och låt den tina i grädden. Tillsätt tomaterna (strimla dem om du tar stora soltorkadetomater), laxen, räkorna, dillen och örtkryddan, och vänd ned pastan
Strimla de soltorkadetomaternaoch lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken
Servera med pasta och kanske en nypa riven ost ovanpå. Det blev lite lördagsmys med en smakrik kycklingrätt som trots sin enkelhet känns lyxig på något vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.