KOCK MICKE

KOCK MICKE

Rotmos

Rotmos

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
Recept

Recept

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt
Ugnsbakat sidfläsk

Ugnsbakat sidfläsk

1 kg sidfläsk, helst i hel bit 1 msk sirap 2 msk vatten salt svartpeppar, grovmalen 1 tsk malen ingefära 3-4 lagerblad, smulade
Romsås med dill och rödlök

Romsås med dill och rödlök

1/2 rödlök. 10g färsk dill. 1 dl majonnäs. 2,5 dl crème fraiche. 1 nypa vitlökspulver. 75g röd caviar. svartpepparFinhacka rödlöken
Ajvarsås

Ajvarsås

0,5 dl ajvar. 2 dl crème fraiche. salt, pepparRör ihop ajvar med creme fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen svalt
Matjesgratäng med ägg och ost

Matjesgratäng med ägg och ost

2 burk matjessillfiléer. 18 st små potatisar. 13 st ägg. 12 st gula lökar. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 13 dl vispgrädde
Gubbröra på kavring

Gubbröra på kavring

100-150 gram avrunnen ansjovisfilé, en burk. 4 hårdkokta ägg, hackade. 2 msk dill, finhackad. 2 msk gräslök, finhackad