Pastagratäng med köttfärs, ost och soltorkade tomater
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pasta, ex fusilli
  • 100 g grönkål
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • salt, svartpeppar
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1 dl riven ost
  • 125 g mozzarella
  • 0,5 dl kapris
  • 14 ägg
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl tomatpuré
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 Stanning:Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet och lägg pastan i en gratängform.Grovhacka lök och finhacka vitlök. Riv grönkålen till mindre bitar och hacka stammen. Smält smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt den mjukna på medeltemperatur och lägg sedan i vitlök och grönkål tillsammans med en extra klick smör. Låt det mjukna, salta ett varv och lägg sedan över det i gratängform.Stek nötfärsen på hög värme så den får lite färg. Färsen behöver inte vara genomstekt. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i gratängformen.Strimla soltorkade tomater. Riv osten och hacka mozzarellan. Lägg ner allt i gratängformen tillsammans med kaprisen. Blanda allt.Vispa ihop ägg, grädde och tomatpuré med salt, peppar och smulad oregano. Slå stanningen och över fyllningen och grädda sedan i 225°C i 30–40 minuter. Dekorera gärna med lite hackad grönkål eller persilja när gratängen är färdiggräddad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.