1 Stanning:Koka
pastan enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet och lägg pastan i en gratängform.Grovhacka lök och finhacka vitlök. Riv grönkålen till mindre bitar och hacka stammen. Smält smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt den mjukna på medeltemperatur och lägg sedan i vitlök och grönkål tillsammans med en extra klick smör. Låt det mjukna, salta ett varv och lägg sedan över det i gratängform.Stek nötfärsen på hög värme så den får lite färg. Färsen behöver inte vara genomstekt. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i gratängformen.Strimla soltorkade tomater. Riv osten och hacka mozzarellan. Lägg ner allt i gratängformen tillsammans med kaprisen. Blanda allt.Vispa ihop ägg, grädde och tomatpuré med salt, peppar och smulad oregano. Slå stanningen och över fyllningen och grädda sedan i 225°C i 30–40 minuter. Dekorera gärna med lite hackad grönkål eller persilja när gratängen är färdiggräddad.
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven. 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja. 8 cocktailtomater
Häll över såsen, och avsluta med att smula över resten av getosten. Krydda med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, späd med det sparade pastavattnet
Blanda ihop grädden, soltorkadetomaterna, vitlöken, basilikan, pepparn och smaka av med salt. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga
Vispa ihop äggen med vattnet och saltet. Omelett tillhör kategorin ultrasnabba middagsrätter, vilket passar mig alldeles utmärkt nu när jag har massor med annat att göra inför midsommarhelgen
Denna kyckling rätt gjorde jag i helgen och den blev fantastisk god med smaker från tomaterna, vb ostenoch pasta som jag och hälften äter ack så väldigt sällan
Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskostmedsoltorkadetomater, rökt skinka ochcheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök ochparmesanostoch smarriga och varma cocktailtomater
Koka upp grädden till såsen och rör sedan ner osten så den får smälta. Ostsås. Idag bjuder jag på ett recept på en pastagratäng som jag helt enkelt svängde ihop av lite som fanns hemma för dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.