Hacka och skala löken, salta och lägg i en bunke i 30 minuter. Blanda hacket med mjöl. Stek i olja på medelvärme i ca 15 minuter tills löken fått fin färg
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Skriv ut recept 1 spetskål
Parmesangratinerade Zucchinistänger. När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker
Dela blomkåleni mindre bitar. Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Hon bjöd på parmesangratinerad zucchini, aubergine och tomat med kycklingfile. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
Här kommer det en jättegod gratäng som kan göras både på spetskål och vitkål. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.